#NOTÍCIA: Belletti en llibertat!

Renaud Nyame, més conegut com a Belletti, ha estat alliberat després d’un mes retingut al CIE de Zona Franca. Segons el seu advocat, Andrés García Berrio, una fita aconseguida no només pels tràmits legals -han acordat el seu alliberament mentre es tramita la seva sol·licitud d’asil-, sinó en bona part per la pressió exercida des de la societat civil.
Belleti és la primera persona que denuncia la Guàrdia Civil per xantatge -documentació a canvi de informació-, mentre es trobava a la frontera de Ceuta. Tot i així, el Govern es disposava a expulsar-lo de l’Estat.

Recollim el text de la notícia de La Directa:
Un dia després que es complís un mes de l’ingrés de Renaud-Belletti al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, el jove ha quedat en llibertat dimarts al migdia. Segons el seu advocat Andrés García Berrio, Belletti “ha sortit perquè està tramitant la seva sol·licitud d’asil”, i a l’espera de la resolució “s’ha acordat la seva posada en llibertat”. Així doncs, Belletti ha quedat en llibertat al sol·licitar l’asil, mesura que queda contemplada dintre del procediment de resolució de la seva petició.
Després de passar nou mesos a Melilla retingut per les autoritats espanyoles, fa un mes, Belletti va ingressar al CIE de la Zona Franca de Barcelona. El jove havia denunciat el xantatge de què va ser objecte per part de la Guàrdia Civil de la ciutat autònoma i va fer pública una gravació on se sentia que un agent li oferia “les claus d’Europa” a canvi d’informació. Posteriorment, ja intern al CIE de Barcelona, Belletti va interposar una querella contra la Guàrdia Civil pel fet d’haver-lo retornat il·legalment al Marroc. Aquesta és la primera vegada que un migrant es querella per les anomenades “devolucions en calent”, precisament pocs dies abans de la reforma legislativa que legalitzarà aquesta pràctica.
Més informació a El Diario.es: “Sale del CIE el joven que denunció chantaje de la Guardia Civil“.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18