#NOTÍCIA: Casa teva, casa meva… casa de tothom!

Aquest 2015 tothom ha dinat de gust! Diverses famílies de la ciutat han compartit taula a casa d’una d’elles. Han organitzat àpats simultanis de manera semblant: una família que ha preparat el dinar i ha convidat a casa seva a una altra família que arriba amb un plat, unes postres o el que desitgin.

I això què té d’especial? Doncs que aquestes famílies que es troben per dinar no es coneixien abans. Fa uns dies eren totalment desconegudes però en uns minuts seuran juntes a taula durant una bona estona.

L’acompanyant de l’àpat és un més a taula, i és la persona que s’ha estat preparant durant uns dies per conèixer a les famílies i mica en mica anar donant la justa informació per poder organitzar el dinar. Amb aquesta excusa ja estem tots dinant plegats i compartint experiències o parlant de coses del barri on vivim, de la ciutat que es desperta cada dia… de la nostra ciutat.

Això és el que ha passat aquest diumenge 14 de juny, durant la darrera jornada d’àpats de l’any del projecte «La família del costat». En la que han participat famílies veïnes de Barcelona i d’orígens culturals diversos nascudes a diferents llocs del món: Veneçuela, Colòmbia, França, Romania, Senegal, Perú, Brasil, Anglaterra, Marroc, Equador…

Amb aquests àpats simultanis volem posar de relleu l’existència d’una corrent de la ciutadania que participa d’iniciatives que entenen la diversitat com un fet positiu i característic de la nostra ciutat, on tot aquell que hi viu és veí i veïna de Barcelona, fent realitat el lema «casa teva, casa meva, casa de tothom».

A cada edició hem fet més incidència a un districte de la ciutat, i en aquesta edició es va fer a Sant Martí. D’aquesta manera, i de la mà de l’associació Apropem-nos, han participat moltes famílies del barri del Poblenou. Però també es van organitzar àpats-trobades a altres llocs del districte i de la ciutat.

Diumenge, les famílies participants van poder compartir vivències i experiències i també el menjar que tant amfitrions com visitants havien cuinat: cus-cús, paella, pastís de fruites amb crema, «tacos» colombians, sopa de meló i pernil… En definitiva, els plats a taula eren una excusa deliciosa per a que les famílies es trobessin i es coneguessin durant la trobada.

I com que una imatge val més que mil paraules, si us heu quedat amb ganes de veure més, us convidem a fer una ullada a la pàgina web, on també trobareu les receptes d’alguns plats que van cuinar els veïns i veïnes participants.

I si us animeu a cuinar us desitgem el més important… que tingueu bon profit! Pots seguir la família del costat al facebook del projecte!

Podeu trobar més informació del projecte:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias