#NOTICIA: Dol i ràbia per una nova víctima de l’odi

Lamentem i condemnem la mort de Clément Méric, brutalment assassinat per un grup de neonazis ahir al vespre quan sortia d’una botiga de París. Com a entitat membre d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ens adherim i fem difusió del comunicat emés per la plataforma. Prou agressions! Prou impunitat! Aturem el feixisme ara i arreu!

[COMUNICAT UCFR]
Comencem amb les paraules del sindicat estudiantil on militava aquest noi de 19 anys: “Dimecres 5 de juny de 2013, sortint d’una botiga de roba, prop de la gare Saint-Lazare, el nostre company Clément, sindicalista a Solidaires Etudiant-e-s, i militant a Action Antifasciste Paris-Banlieue va ser colpejat fins a la mort per membres de l’extrema dreta radical. La mort del nostre camarada s’inscriu en un context de creixement d’un moviment feixista violent a França i arreu d’Europa. En Clément és en estat de mort cerebral, a causa de les ferides produïdes per l’atac, a l’Hospital de la Pitié-Salpêtrière.”
Fem les següents observacions:

  1. Des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme expressem el nostre condol per aquesta nova víctima de l’extrema dreta, i enviem la nostra solidaritat a la seva família, amistats i company(e)s.
  2. L’atac es produeix després de setmanes de protestes contra el matrimoni gai, mobilitzacions homòfobes en les quals les organitzacions d’extrema dreta —incloent-hi el grup nazi, Jeunesses nationalistes révolutionnaires (JNR), presumptes responsables de l’agressió— han participat de manera destacada i impune. L’atac al Clément és el tràgic resultat de permetre que els feixistes es normalitzin.
  3. El Front National de Marine Le Pen s’ha esforçat en desmarcar-se de l’assassinat, però se sap que grupuscles nazis com JNR formen part de l’entorn de l’FN des del seu naixement i fins avui. Segons alguns informes, un dels agressors portava una samarreta de l’FN. El cos sense vida d’aquest jove és la terrible realitat que s’amaga darrere dels vestits i corbates dels polítics “identitaris”.
  4. Els informes de França indiquen que les autoritats entenen aquesta agressió com a un atac feixista, i parlen de prendre mesures contra l’extrema dreta. Aquesta reacció, si es confirma, és molt millor que la que veiem massa sovint a l’Estat espanyol, on moltes vegades les agressions feixistes s’interpreten com a “baralles entre tribus urbanes”. La violència nazi s’ha d’anomenar, i condemnar, com a tal.
  5. En aquest sentit, aprofitem per respondre als polítics que durant les últimes setmanes han titllat de “nazis” als i les activistes de moviments socials com la PAH. La irresponsabilitat de la seva banalització del nazisme i el feixisme queda al descobert avui, quan veiem la cara real de l’extrema dreta.
  6. Just ara fa 20 anys que va morir un altre jove antifeixista, Guillem Agulló, assassinat pels nazis. Enviem també la nostra solidaritat a la seva família, amistats i company(e)s. Però ja fa temps que són masses víctimes, massa dolor. Calen respostes.
  7. Com comenten Solidaires Etudiant-e-s aquest brutal atac forma part d’un problema més general, el creixement del feixisme arreu del continent. Fa falta una lluita forta i unitària contra l’amenaça feixista a França, a l’Estat espanyol i arreu d’Europa.
  8. Finalment, l’atac és un motiu més per enfortir la lluita a casa nostra. Convidem i cridem a les persones i entitats que encara no l’hagin fet a sumar-se a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Feixisme mai més! No passaran!

Convoquem una concentració amb espelmes, demà divendres 7 de juny, a les 22h, davant el Consolat Francès, Ronda Universitat, 22 bis, Barcelona, en memòria del Clément Méric i de totes les víctimes del feixisme.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme
Barcelona, 6 de juny de 2013

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023