#NOTÍCIA: L’Estat espanyol no fa cas d’Europa i les vulneracions de drets continuen a CIES i fronteres

Ahir, el Comitè Europeu per la prevenció de la tortura (CPT) va emetre un informe basat en les visites que una delegació va realitzar durant l’estiu del 2014 als CIES de Madrid, Barcelona, el CETI de Melilla i l’aeroport de Barajas.
En aquest document, recrimina a l’Estat no haver fet cap canvi respecte les recomanacions que ja van fer al darrer informe, el 2011. I denuncia que es donen casos de vulneració de drets tant als CIES com a les fronteres.

Malauradament, les vulneracions de drets que van observar els relators i que recullen a l’informe, coincideixen amb les denúncies que fa anys que fem des de les organitzacions de drets humans i societat civil: tracte denigrant a les persones retingudes al CIE amb insults o comentaris vexatoris o racistes; l’aparença de presó de les instal·lacions; la privació d’accés als lavabos durant més de 7 hores, donat que no hi ha instal·lacions a les cel·les; sobreocupació, falta d’higiene i, fins i tot, passivitat dels agents de la policia davant episodis de violència o conflictes entre persones internes.
En aquest informe, el CIE de Barcelona destaca per les seves males condicions o vexacions observades pels relators.
Com a punt positiu, volem destacar que algunes de les vulneracions que recull l’informe hem observat que ja no es donen al CIE de Barcelona, no pas per l’acció del Govern sinó per la pressió de la mobilització ciutadana. Que té entre les seves fites la desaparició de les mampares durant les visites, o que els policies es dirigeixin pel nom dels interns i no pel seu número. Sense oblidar el servei d’orientació jurídica (SOJ) del que disposen les persones internes.
Per tant, davant aquest informe, des de SOS Racisme reivindiquem la necessitat de continuar lluitant contra els CIES, mostra flagrant de vulneració de drets. L’objectiu és el seu tancament, i mentre aquest no es realitzi, aconseguir que es respectin els drets de les persones que hi estiguin retingudes.
Més informació:

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias