#NOTÍCIA: Neix l’Aixada Antiracista, associacions juvenils per a la igualtat de drets

Quinze entitats juvenils* de diversos àmbits, juntament amb SOS Racisme Catalunya, van presentar dissabte dia 31 de maig l’Aixada Antiracista amb la voluntat d’esdevenir la plataforma juvenil de refèrencia en el món associatiu pel combat contra el racisme i la xenofòbia. L’Aixada Antiracista fa una lectura preocupant dels resultats de les recents eleccions europees i es proposa confrontar els discursos discriminatoris a les properes convocatòries municipals i autonòmiques. Una de les activitats de dissabte (foto) va ser una acció davant la seu de les institucions europees a Passeig de Gràcia.
Ens fem ressò de la nota de premsa del Consell de la Joventut de Barcelona.
Recentment, les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig han posat sobre la taula l’auge dels partits de l’extrema dreta a nivell continental, amb alguns resultats molt preocupants en països com França, Grècia o Dinamarca entre d’altres. Afortunadament, la lectura més local que van tenir els comicis a Catalunya i al conjunt de l’Estat van contenir les temptacions del vot reaccionari, però tanmateix a casa nostra hi ha un gran nombre de formacions polítiques que inclouen missatges discriminatoris en els seus continguts, i no es tracta només d’opcions minoritàries i marginals.

Autoria: CJB

Per això dissabte passat es va fer una acció de prostesta i d’advertiment davant l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona (Pg. de Gràcia 90), en què es van mostrar banderes marcades amb un crespó negre en senyal de dol i de preocupació pel creixement de l’extrema dreta i el populisme a les institucions comunitàries. Entre les banderes hi havia la de la Unió Europea i les de diversos països membres afectats, com França o el Regne Unit, acompanyades d’una pancarta amb el lema “Europa lliure de racisme”.
La constitució d’aquest moviment té l’origen en la primera trobada del Moviment Associatiu Juvenil Antiracista que es va celebrar el passat 30 de novembre a l’Espai Jove La Fontana, convocada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i SOS Racisme. Una trobada que va tenir com a objectius començar a organitzar-se des del moviment juvenil per fer front a discursos que inciten intencionadament a l’odi i la desconfiança per treure’n rèdit electoral i/o mediàtic, amb l’horitzó de contribuir a construir una societat justa, plural i solidària en què es respectin els drets de tothom, indiferentment del seu país o regió d’origen, de la seva ètnia o opció de consciència.
Els propers reptes de l’Aixada Antiracista seran consolidar-se i ampliar la participació de més entitats de base, iniciant la realització d’accions directes i de sensibilització dins l’entorn metropolità de Barcelona. Entre els seus eixos es proposa una campanya per alliberar simbòlicament espais de racisme (equipaments públics i culturals, seus d’entitats, edificis oficials), com ja es va fer durant la primera trobada amb l’Espai Jove La Fontana.
 
*Les entitats que formen l’Aixada Antiracista són: El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB),SOS Racisme, BocaRàdio, Servei Civil Internacional de Catalunya, CJC – Joventut Comunista, Acció Escolta de Catalunya, Joventuts d’Unitat Progressista de l’ONCE, Joves d’Esquerra Verda, Esplais Catalans, Acció Jove – Joves de CCOO, Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), Consell de la Joventut d’Horta–Guinardó (CJd7), Consell de la Joventut de Badalona (CJBdn), Queixal d’en Xöves, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Joventut Socialista de Catalunya.
Més informació:
Alba Cuevas o Mar Carrera 636 248 621 / 933010597
Jordi Crisol. Director de Comunicació del CJB  605029874 comunicacio@aixadantiracista.cat
Compte de twitter Aixada: @AIXADAntiracist
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18