# NOTICIA: Noves agressions al CIE, més traves per actuar

Karlos Castilla, advocat membre del grup de recerca interdisciplinari en immigració de la UPF i activista de SOS Racisme, explica al programa “#bocaorella” de Boca Ràdio, un nou cas d’agressions al CIE de Zona Franca que va tenir lloc el passat dissabte 30 de març.
Link al podcast: Entrevista Karlos Castilla, Boca orella (4/4/13)

Diumenge 31 de març un intern del CIE de Zona Franca ens va comunicar qu el dia abans havien agredit a dues persones retingudes al mateix centre i que a resultes un grup d’unes 80 persones havien iniciat una vaga de fam.
Els detalls dels casos els hem pogut costruir a partir del relats de persones allà internades, donada la dificultat que tenim com a entitat social de defensa dels drets humans a posar-nos en contacte amb les persones allà retingudes i fins i tot les afectades. I, de fet, aquesta realitat ha posat traves a l’acció de denúncia i suport a les víctimes de l’entitat.
Karlos, en la seva explicació, denuncia que aquesta vulneració del dret de les persones retingudes al CIE a comunicar-se amb les entitats i el dret de les entitats socials a posar-se en contacte amb persones internades, recollida a la Llei d’Estrangeria, té greus conseqüències. I no hi ha una raó objectiva per fer-ho, ja que en no tenir un reglament que reguli el funcionament dels CIES, depèn de la voluntat del director del centre.
Agraïm a mitjans de comunicació com Boca Ràdio per sensibilitzar-se amb lluites socials, com l’oposició als CIES, i per oferir espais on poder difondre i denunciar fets com els que recollim. sexomalta escort girl
En la seva lluita pel tancament dels Centres d’Internament per a persones estrangeres i d’atendre a les persones que retingudes allà hagin patit agressions o discriminacions racistes, des de SOS Racisme continuem treballant per atendre aquests i altres casos. I convidem a les persones interessades en col·laborar-hi a sumar-se al grup d’acció contra els CIES, del que forma part en Karlos.
Més informació: 93.301.05.97 i tanquemelscies@sosracisme.org

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)