#NOTICIA: Publicació Informe sobre “expulsiones en caliente”

El projecte I+D+i IUSMIGRANTE presenta avui a Madrid l’Informe: “Expulsiones en caliente”. Cuando el estado actua al margen de la ley. 

Policia-espanola-inmigrantes-Ceuta-EFELes devolucions o “expulsions en calent” consisteixen en l’entrega, per part de les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol, a les autoritats marroquines de ciutadans que han estat interceptats en zones de sobirania espanyola sense seguir el procediment establert legalment i sense complir les garanties internacionalment reconegudes.
Pràctiques que vulneren de facto la vigiència dels drets humans, atempten contra la dignitat de les persones i són absolutament injustes.

Aquest informe ha estat realitzat en el marc del Projecte I+D+i IUSMIGRANTE, i han participat catedràtics i professors de Dret Penal, Internacional, Constitucional, Administratiu i Ètica.

El document analitza la legislació espanyola d’estrangeria, arribant a la concluisó que entregar als migrants sense identificar-los abans és jurídicament inadmissible. Es tracta d’una pràctica que no està amparada ni des d’un suposat concepte d’operativitat ni en aplicació de la figura legal de rebuig en frontera.Tampoc queda recollida en el Conveni de readmissió entre Espanya i Marroc.

Segons l’anàlisi dels experts les “expulsions en calent” no només serien il.legals sinó que també podrien ser tipificades com a delicte; entre altres el delicte de coacció (art. 127 CP), de privació de l’exercici de drets civils (art. 540 CP) o de prevaricació (art. 404 CP)..

Consulta el document complert. INFORME EXPULSIONES EN CALIENTE 27_6_2014

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?