#NOTICIA: Carta oberta al Sr. Rodríguez Ibarra

Recollim la carta oberta al Sr. Rodríguez Ibarra emesa per l’Amical de Mathausen i altres camps. Compartim amb l’associació la preocupació davant les declaracions del polític socialista i ens unim a la seva denúncia.

Fa poques setmanes, manifestàrem el nostre estupor i la nostra indignació per les frases pronunciades pel Sr. Francisco Vázquez; ara, una altra vegada, hem de sentir paraules sense fonament i rigor històric i ofensives vers tots els col•lectius víctimes del feixisme i del nazisme, en boca del Sr. Carlos Rodríguez Ibarra. Arreu d’Europa, des de l’ascens dels feixismes, en el període d’entreguerres i fins a l’acabament de la 2a Guerra Mundial, milions de persones foren perseguides, esclavitzades i assassinades, discapacitats físics i mentals, gitanos, jueus, maçons, homosexuals, testimonis de Jehovà, asocials i enemics polítics, entre ells, els republicans espanyols, dels quals 294 havien nascut a Extremadura; projectes criminals d’estat, encarnats per Hitler i Mussolini, sense parió a la història i víctimes de totes les nacionalitats i condicions.
A quina estratègia responen les paraules del Sr. Rodríguez Ibarra? Ens temem que, encegat per afany de protagonisme, no pretén altra cosa que atiar els ànims vers la confrontació entre pobles i persones. Cal recordar-li que els republicans d’Extremadura i de tots els pobles d’Espanya i d’Europa, perseguits pel règim nazi, donaren mostres d’ajut i solidaritat en les condicions més extremes, i que els pocs supervivents, en el jurament pronunciat en l’alliberament dels camps, Mai Més!, no deixaren d’incloure una frase en favor de la solidaritat dels pobles. Sr. Rodríguez Ibarra: ningú no té dret a malmetre les paraules dels deportats, les seves esperances, malauradament trepitjades amb manifestacions com les seves.
Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya
 
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?