Objectiu: promocionar el dret a vot a les properes eleccions

El darrer dissabte 29 de setembre ens vam reunir diverses entitats integrants de la plataforma “Vot x Tothom” per organitzar l’estratègia de cara les properes eleccions locals. Més enllà de reivindicar i sensibilitzar sobre aquest dret, la necessitat actual esdevé informar a les persones que podran votar a les properes eleccions locals, perquè puguin fer ús del seu dret.Les representants d’entitats socials assistents, d’àmbit autonòmic i territorial – ANC, Blanes Solidari, Girona Acull, Terrassa, SOS Racisme – van acordar la importància d’iniciar el més aviat possible accions d’informació a les persones que compleixen els requisits per poder participar a les properes eleccions locals, previstes pel mes de maig.
Tenint en compte l’experiència d’altres anys, les campanyes informatives institucionals no són suficients: els plaços són molt justos i els processos burocràtics a realitzar, complexos. Una situació injusta que discrimina els possibles votants d’origen estranger dels que tenen nacionalitat espanyola.
Per pal·liar aquesta discriminació, des de la plataforma es va proposar:

  • dissenyar material informatiu, descarregable i adaptable a cada territori.
  • informar-nos de les campanyes informatives que puguin fer l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, entre altres institucions.
  • fer difusió de la informació al territori, a través de xerrades informatives als barris i municipis (no de sensibilització, com fins ara), i publicacions a mitjans de comunicació local.
  • realitzar material de merchandising de la campanya per guanyar visibilitat

La plataforma està oberta a la participació de les persones o entitats interessades en la reivindicació dels drets polítics de les persones migrades. Convidem  a tothom que desitgi formar part del grup intern de treball de “Vot x Tothom” que contacti a través del mail comunicaciodretavot@gmail.com o a través del formulari de contacte de la web.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18