ONG i entitats socials preparen mobilitzacions contra la nova política d

 Diverses ONG de Vic han decidit coordinar-se per respondre a la proposta de l’Ajuntament d’endurir la política d’empadronament. Entitats com Veus Diverses, el Centre Cultural Islàmic, Càritas, Creu Roja i les delegacions sindicals d’UGT i CCOO han criticat durament la mesura i miraran de consensuar aquesta setmana accions conjuntes per aconseguir-ne la seva retirada.

L’acord dels tres partits de govern (PSC, ERC i CiU) suposa la restricció de l’empadronament a aquelles persones que no tinguin permís de residència o de treball. En un primer moment, la proposta donava un termini de tres mesos als sol·licitants per aportar la documentació. En cas de no fer-ho, es procediria a l’empadronament però s’informaria a la policia de la situació d’ “irregularitat” del demandant.

Fruit de la polèmica generada, l’Ajuntament de Vic ha fet marxa enrere i ha anunciat que no avisarà la policia en cas que no es presenti la documentació requerida. Tot i això, insisteix que no empadronarà ningú que no demostri que ha tramitat o està en procés de tramitar els permisos. Sí que es podrien empadronar aquelles persones que presentessin una sol·licitud de renovació del visat d’estada.

El President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha instat el govern de Vic a respectar la llei i a proposar canvis en cas de no estar conformes amb l’actual. Hores abans, el Ministre de Treball i Immigració espanyol, Celestino Corbacho, havia titllat la proposta del govern local d’ “il·legal”, advertint que els seus promotors podrien haver d’assumir “responsabilitats legals” en cas de tirar-la endavant. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ja ha anunciat que investigarà el cas.

Continua llegint la noticia a Canalsolidari.org

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)