Paraguai acusa a Espanya de violar el dret internacional i de criminalitzar la immigració

El Govern paraguaià va expressar la seva preocupació per la situació de 16 persones immigrades de Paraguai que es troben “privades de la seva llibertat” a Centres d’internaments per a Estrangers a Espanya.

El ministre de Relacions Exteriors de Paraguai, Héctor Lacognata, afirmava a la nota -divulgada al 7 de gener- que la detenció dels paraguaians “comporta una clara violació al que es va establir per les normes jurídiques vigents del dret internacional relacionades amb la protecció de drets humans”.

A més a més, el ministre va assenyalar que diplomàtics de Paraguai que treballen a Madrid encara no han pogut contactar amb els detinguts. Per aquets motiu, va reiterar que l’actitud de les autoritats migratòries espanyoles “constitueix una clara contravenció” a l’article 36 de la convenció de Viena – ja que aquesta convenció obliga a les autoritats de l’estat receptor a informar sense cap retard a l’oficina consular competent “quan s’ha detingut o en presó preventiva” a alguna persona del país pertinent.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)