Per la convivència i la igualtat de drets a l'Eixample Dret

Davant la difícil situació de convivència que es viu al barri de la Dreta de l’Eixample amb motiu de diverses mobilitzacions anunciades per l’Associació per un Eixample Sostenible en contra dels comerços xinesos del barri. SOS Racisme volem denunciar que:

  • Un barri el composen tots els seus veïns i veïnes i independentment del seu origen. Això vol dir que no hi ha cap justificació, només la xenòfoba, per categoritzar a uns com a defensors de la qualitat del barri i a als “altres” com a culpables de tots els problemes, en funció del seu origen.
  • El problema real existent és un problema comercial, de competitivitat en un mercat lliure i per tant amagar això darrera d’arguments de convivència, de defensa del comerç tradicional i de pèrdua d’identitat del barri és una actitud racista que posa en perill la convivència. Cap grup de veïns s’ha manifestat sota aquests arguments amb el boom de les immobiliàries o entitats bancàries per exemple, ni cap associació de propietaris de bars s’ha oposat d’aquesta forma a la proliferació de franquícies internacionals de cafeteries, ni cap associació de comerciants utilitza aquests arguments per denunciar el preu abusiu de locals al centre de la ciutat. Aquestes postures es legitimen només quan es tracta de comerciants estrangers extracomunitaris.
  • La legislació ha de vetllar per la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones. Les normes reguladores pel comerç són iguals per tothom i per tant sempre que es compleixin els requisits no hi ha motiu per denunciar i molt menys per restringir drets. Els problemes de convivència s’han de solventar a partir del diàleg des de totes les parts i en igualtat de condicions. Els problemes del comerç tradicional s’han de solventar a partir de polítiques que contarestin les dificultats que pateix el sector i no amb prohibicions i confrontacions amb altres comerciants amb l’únic tret diferencial del seu origen o nacionalitat

Des de SOS Racisme volem alertar del perill de la creació d’aquestes plataformes veïnals que volen i exigeixen una restricció dels drets dels seus veïns d’origen immigrat als poders locals. Ho estem veient amb la ubicació d’oratoris musulmans i ara amb els comerços. Recolzem la postura presa per l’Ajuntament de mantenir-se ferm en la defensa de la igualtat de drets i en favor de la cohesió social. La convivència es treballa dia a dia i ha de basar-se en la igualtat de drets, el diàleg i el pacte social.
SOS Racisme Catalunya
6 abril 2006

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico