Polèmica a Lleida: Cerquem "Burka" a Google i trobem…

 La prohibició del vel integral als edificis i equipaments municipals de Lleida serà una realitat divendres. La mesura compta amb un acord polític majoritari, acord que no existeix en l’àmbit social. Més aviat es detecta una demanda d’un debat constructiu i calmat, al marge d’interessos electorals.

Per contribuir a un diàleg enriquidor hem recollit opinions variades, algunes al costat de casa, altres a l’altra punta del planeta, en una sel·lecció que no pretèn aglutinar tota la varietat de reflexions sobre el burka però si contribuir, modestament, al debat.

Algú ha preguntat a les dones que van dins el burka?

Anna Greer del blog, The Punch, diu “…una cosa és segura, criminalitzar a les dones que porten burka o nicab només les farà més invisibles.” I remarca, amb ironia, “Imposar un codi de vestimenta a la gent per oposar-se a un codi de vestimenta imposat és totalment contraproduent (…) però aquesta no és la veritable raó per la qual aquestes lleis estan sent considerades. La prohibició no és a causa de la seva opressió, sinó de les nostres pors”.

També posa en primer pla la dona musulmana Mariona Lladonosa “…la dona com a factor estructural és l’eterna oblidada en aquestes discussions, caldria preguntar a les lleidatanes musulmanes de totes les tendències que n’opinen d’aquesta qüestió. Si bé és cert que la dona treballa en silenci i de forma invisible en la base de les seves comunitats aquest fet no és pas gaire diferent a l’estructura familiar que tenim en la nostra societat”.

Oscar – Coordinadora ONGD i aMS de Lleida /CanalSolidari.org

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias