Presenten un manifest "Per la convivència i la cohesió social"

 La Confederació d'Associaciaons de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Comisions Obreres (CCOO) i SOS Racisme-Catalunya han presentat el manifest unitari "Per la convivència i la cohesió social".

Amb aquest document, les entitats convocatnts alerten del perill de que, en una cojuntura de crisi econòmica com l'actual, es fomentin respostes racistes i xenòfobes per un discurs polític que culpabilitza les persones immigrades i que fomenta una visió utilitària de la immigració, així com una retallada dels drets humans.

 

"Un moment complicat com l'actual, a conseqüència de la situació de crisi econòmica que estem vivitn, pot generar fàcilment l'aflorament d'expressions racistes i xenòfobes i de discursos de rebuig a la immigració. És per això que hem de treballar amb un important sentit de responsabilitat per fer evident que, de fet, som una societat rica per la seva diversitat i fer grans esforços per consolidar una CATALUNYA OBERTA, SOLIDÀRIA I INCLUSIVA."

Sota aquesta premisa, demanen el compromís de la societat civil i el moviment associatiu, molt important en moments de crisi econòmica i social. Així com el rebuig de discursos de culpabilització des dels partits polítics, govern i institucions. Tanmateix, és cabdal la creació de polítiques per la convivència i la cohesió social, per tal d'evitar la divisió de la ciutadania i el naixement de conflictes socials.

Podeu llegir el manifest complert aquí.

 Les entitats impulsores obren el document i conviden les entitats socials de tota mena a adherir-s'hi per recollir el màxim recolzament.

Més informació:

web CCOO

web CONFAVC

web SOS Racisme – Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa