Primer judici per difondre idees genocides a internet

 Serà un judici pioner a Espanya i la sentència marcarà la pauta. El pròxim 16 de juny seurà al banc dels acusats en un jutjat de Barcelona Aitor R. E., a qui s’atribueix la difusió d’idees genocides a través de dues pàgines web.
La Fiscalia de Barcelona reclama per a ell quatre anys i vuit mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i un altre d’apologia del genocidi. Fonts judicials van assegurar ahir a aquest diari que no hi ha resolucions sobre la comissió d’aquest últim delicte a través d’internet.

Aitor R., segons l’acusació, gestionava dues webs des del seu domicili a la capital catalana. A través d’una d’aquestes pàgines, l’imputat –a l’entendre de la fiscalia– difonia la ideologia nacionalsocialista i «idees i comportaments clarament antisemites i racistes», i defensava la necessitat d’instaurar el règim propi del Tercer Reich. En aquesta web va inserir vídeos relatius al nazisme i a la vida privada d’Adolf Hitler i de Joseph Goebbels, així com un enllaç per consultar una biblioteca a través de la qual es tenia accés a llibres amb «un contingut clarament xenòfob», com ara el Mein Kampf (La meva lluita, escrit per Hitler) i el Segon Informe Leuchter, que qüestiona la utilització i la finalitat exterminadora de les cambres de gas en tres camps de concentració nazis.

ESVÀSTIQUES PINTADES A LA PORTA / El 18 d’abril del 2007, el jutjat que investigava el cas va ordenar el registre del domicili de l’acusat. A la porta d’accés hi havia una pintada on es podia llegir «F-18» sota una creu gammada i una segona esvàstica al seu costat. A l’interior de la vivenda es van trobar dos documents amb els títols Textos de lectura obligatoria para aspirantes y futuros miembros de FNS-F18 i Consejos para organitzación de células.
Al primer dels escrits, de clara intenció propagandística, s’expressen consells i paràmetres d’actuació i pertinença a un presumpte grup nazi. L’epígraf que es detalla en aquest document és «Estatuto Oficial del Frente Nacional Socialista-Frente Adolf Hitler», en el qual es divulga la «lluita revolucionària» com a forma de suplantació de la societat democràtica. Aquest ideari destaca que el grup s’ha de fer «notar al carrer» i també que és la «branca ofensiva que sempre es dedicarà a crear enrenou als carrers». I incita a fer pintades en
espais públics, realitzar sabotatges i atacar entitats i «persones no grates».
PAMFLETS I PLANTILLES A la casa de l’imputat també s’hi van trobar diversos suports d’emmagatzematge d’arxius informàtics. En un d’aquests, titulat FNS Programa Propagandístico, es guardava gran quantitat de pamflets i les seves plantilles. Els textos contenien missatges contra els homosexuals i els immigrants, així com redactats antisemites i d’exaltació de la figura de Hitler. A la vivenda també s’hi van trobar diversos pamflets impresos, 21 amb la imatge del dictador alemany i la inscripció «Adolf Hitler tenia raó». Entre la documentació confiscada també hi ha papers referits a conferències de la Librería Europa, el propietari de la qual, el neonazi Pedro Varela, ha estat condemnat per la difusió d’idees genocides mitjançant la venda de llibres.

Noticia extreta de El Periódico de Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

BannerWebRecopNoticias
SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees