PROFESSIONALS DEL DRET PENAL CONTRA LA CRIMINALITZACIó DEL "MANTEROS"

Un grup de professionals del Dret Penal han començat a contactar amb els diferents grups parlamentaris perquè en la reforma del Codi Penal, que s'està duent a terme actualment, facin les seves esmenes per la despenalització de l'activitat dels venedors ambulants.

 Aquest grup va iniciar la seva campanya fa uns mesos amb la presentació d'un manifest contra la criminalització i empresonament dels "manteros".

Són un grup de professionals preocupats per com s'està utilitzant el poder coercitiu de l'Estat i en concret el sistema penal en la lluita contra la immigració irregular.

Els venedors ambulants, més coneguts com a "manteros" o "top-manta", reben penes comparables a delictes com conduir sota els efectes de l'alcohol. Són en la seva majoria persones immigrades en situació irregular, fet que agreuja l'assetjament que pateixen.

Ja es va publicar una noticia en aquest portal amb el manifest, que ja ha rebut nombroses adhesions: http://portal.prouracisme.org/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=93

Podeu trobar més informació a la pàgina web que han creat: https://campusvirtual.ucm.es/SCRIPT/portal-2204026-1/scripts/serve_home

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat