Protesta contra un local d’extrema dreta en El Clot

Centenars de persones, sota el lema “No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc! Tanquem el centre social nazi!” es van reunir el passat dissabte dia 5 de maig a la Plaça del Mercat del Clot per celebrar una manifestació unitària per reclamar el tancament del Casal Tramuntana. El Casal Tramuntana és un centre social situat al barri del Clot que s’inspira directament en el neofeixisme italià, inspirat i vinculat a la Casa Pound Itàlia.
La manifestació va ser convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i comptava amb el suport d’una seixantena d’entitats, com per exemple SOS Racisme, la Federaciód’Associacions de Veïns de Barcelona, assemblees de barri, sindicats i els partits ICV, ERC, EUiA i la CUP.
El Casal Tramuntana va obrir les portes al gener d’aquest any sent un dels seus impulsors Alberto Sánchez, regidor de Plataforma per Catalunya a l’Hospitalet de Llobregat. L’existència del Casal ha generat un gran neguit entre els veïns, veïnes i les entitats, les quals temen que generi un augment de la violència feixista i racista a la zona.
Tal i com declarava el portaveu de UCFR, David Karvala, consideren que el centre suposa una amenaça i volen evitar que aquesta mena de moviments es puguin arrelar al barri i captin joves. Així com també que el casal serveixi com a centre de concentració feixista de la ciutat.
L’experiència demostra que l’existència d’aquests centres d’extrema dreta fan créixer la violència feixista i racista a les zones on s’ubiquen, tal i com declarava Rosa Toran, presidenta de l’Amical de Mauthausen, en la lectura del manifest.
Els i les organitzadores de la manifestació, així com les persones i entitats que li donem suport, considerem que en una societat lliure i democràtica no hi ha cabuda alguna per idees de caire feixistes. És per tant essencial evitar que centres socials com el Casal Tramuntana, els quals promouen aquests tipus d’ideologies, arrelin en la nostra societat incentivant conductes feixistes i racistes, i actes de violència al carrer.
 
 
Publicat el 6 de maig 2012.
 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18