#COMUNICAT: Prou declaracions que atien el foc del racisme

Des de SOS Racisme Catalunya denunciem les declaracions racistes del Conseller d’Interior, el Sr. Felip Puig, en una visita a la plaça Europa de l’Hospitalet del Llobregat, on ha dit que “Cal una llei per evitar, que hi hagi gent que es pensa que les festes que es feien a l’altiplà del Perú, al desert del Sàhara o a les planes d’Àsia es poden continuar fent a qualsevol hora“.

Avui 27 de setembre el Conseller d’Interior, el Sr. Felip Puig, en una visita a l’Hospitalet del Llobregat, ha fet referència a la necessitat de desenvolupar una llei que reguli l’ús de l’espai públic, citant com a exemple uns incidents que van tenir lloc el passat mes d’agost al barri de la Florida.
Des de SOS Racisme considerem que un representant del govern de Catalunya no pot normalitzar el discurs racista, ja que les conseqüències que sen deriven són nefastes per la cohesió social i la convivència.

Criminalitzar una part de la població, difondre tòpics negatius vers a col.lectius concrets i menysprear costums i tradicions, no afavoreix a la construcció d’una societat cohesionada.

És per això que considerem que el Sr. Felip Puig per coherència i responsabilitat política hauria de rectificar públicament les seves paraules, i disculpar-se davant aquelles persones que s’hagin pogut sentir ofeses.

També volem recordar que aquest tipus de declaracions poden estar  tipificades com a delicte segons el Codi Penal.

Un cop més fem una crida a tots els partits polítics, institucions, entitats i veïnat dels municipis perquè sumem esforços en garantir la convivència. I des de l’entitat seguirem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l’estabilitat social de Catalunya.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)