Reacció de SOS Racisme davant les declaracions de García Albiol com imputat per incitació a l’odi i injúries contra col•lectius

Des de SOS Racisme Catalunya volem manifestar que:

    – El motiu per interposar una querella des de les associacions SOS Racisme i FAGIC contra en Xavier García Albiol, líder del Partit Popular de Badalona, és la defensa dels drets humans, la lluita contra el discurs de l’odi i les injuries contra col•lectius. Ambdós, delictes tipificats pel Codi Penal espanyol, que cap ciutadà, independentment de la seva professió o càrrec polític, pot infringir. Els articles 510.1 i 510.2 així ho estipulen, i així s’ha de fer efectiu.

  • Són l’imputat i el seu partit polític, liderat per Alicia Sánchez-Camacho, els únics que ho porten a l’àmbit polític. Aquest argument és únicament una excusa. FAGIC i SOS Racisme som entitats sense ànim de lucre que treballem per la defensa dels drets humans i contra el racisme, i són aquests principis els que determinen la nostra activitat.
  • Les declaracions d’en Xavier García Albiol, per les que és imputat i que ha admès en la seva majoria, són una irresponsabilitat com a càrrec públic. Ni la immediatesa de les declaracions ni l’estat d’ànim amb les que es fan, tal i com ha explicat en la seva declaració, excusen el contingut, la intencionalitat i la violència verbal del seu discurs.
  • Pensem que cal actuar amb fermesa davant qualsevol activitat delictiva que posi en perill la nostra societat, com és el discurs d’en García Albiol, i que cal utilitzar les eines que ens dóna l’Estat de Dret sempre que sigui necessari. Així ho continuarem fent, en espera de la decisió judicial, i independentment de l’evolució del procés judicial, ja que considerem que és la nostra responsabilitat com a associacions de defensa dels drets humans.

Davant d’això, esperem que la jutge valori la gravetat i el caràcter delictiu dels fets en la seva decisió, que suposaria un pas endavant en la lluita contra la impunitat del discurs de l’odi.
7 de setembre del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

PresentacióInforme2023
fotonoticiacat
Oferta Laboral - Web (2)