#REFLEXIÓ: Contra els crims de l’odi, avui i sempre

Ahir, 27 de gener, es commemorava el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, una data per recordar la necessitat de la lluita continua i ferma contra el feixisme i el nazisme.
Fa 68 anys que van alliberar les persones que encara sobrevivien al camp de concentració d’Auschwitz. Però malauradament el malson del feixisme es va mantenir més enllà. De fet, en l’actualitat, encara hem de lamentar víctimes de l’odi i hem de cridar per la unitat en la lluita.

Les víctimes dels camps nazis són un dels drames més punyents de la història moderna. La majoria de la població internacional, estem d’acord en treballar perquè no es repeteixi mai més. La vergonya d’Europa. Però encara hi ha qui nega el drama i fins i tot qui anhela aquests temps d’odi. I malauradament en alguns indrets ho estan aconseguint.
Mirem amb preocupació l’auge de grups d’extrema dreta Grècia i a Itàlia, assassinats racistes a Alemanya i Noruega. Però sobretot la permissivitat amb activitats feixistes a València, Madrid… i a casa nostra.
Es comença permetent un concert de grups d’ideologia nazi a Sabadell, o la creació de centres socials d’extrema dreta al Clot de Barcelona i es pasa a lamentar l’agressió a un nen al barri de Sant Antoni. No podem obviar que aquests fets estan relacionats, ni girar la cara a la realitat, tot i que ens sigui incòmoda. I és responsabiliat d’institucions, partits polítics i societat civil. És responsabilitat de tots i totes.
L’aire viciat del feixisme recorre Europa i altres parts del món, alimentat per la desesperació que genera la crisi econòmica i els discursos de l’odi. Però podem celebrar i mirar amb esperança com la societat es mobilitza per fer front aquesta resurrecció feixista i retrograda.
En memòria a totes les víctimes del nazisme, històriques i presents: no passaran!

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18