Romanesos

 Ahir es va publicar al diari Avui una carta del lector contra la política de criminalització que estant patint els veïns i veïnes gitano-romanesos.

Es tracta d’un grup de professors de l’IES Parets que destaquen l'esforç i el procés d'integració dels alumnes romanesos que han arribat durant els últims anys a l’institut, com a exemple educatiu. Volen expressar el seu descontent arran dels escàndols polítics, que sumats als fets succeïts la setmana passada a Badalona, els fa sentir insegurs de debò.

Carta enviada al diari Avui 

Romanesos

Com a professors de l'IES Parets volem manifestar que des de fa anys hem tingut la sort d'acollir en el nostre institut nens i nenes romanesos que han estat un exemple d'educació i de treball per a la resta de companys. Alguns d'ells, amb notes excel·lents per sobre de la mitjana; altres, més normalets, i algun de més o menys trapella com altres d'origen autòcton.

Sentim indignació per aquesta pluja fina que, dia sí, dia també, en debats i pamflets criminalitza col·lectius sencers, sense fer esment, ni de passada, de la precarietat social en què viu molta de la gent que delinqueix, sigui catalana, romanesa, gitana o el que sigui.

Nosaltres també ens sentim insegurs quan els nostres diners van a parar a butxaques d'alguns polítics, (no tots, no s'hauria de generalitzar, senyor García Albiol, oi que no?) d'alguns partits, gent amb un estatus socioeconòmic privilegiat, que sense necessitat s'apropia dels diners públics.

Ens preguntem si aquests milions estafats es podrien invertir a millorar el futur de nens i nenes en situació d'exclusió en una societat on conviu l'ambició dels que mai en tenen prou amb la misèria. On és la caritat cristiana d'un partit que després reclama més religió a les escoles quan atia el foc contra els nous immigrants?

Carme Pi Padrós i 13 firmes més

 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08