"Santornem-hi" amb el racisme del PP de Badalona

 La cortina de humo de disculpas que ha corrido el PP para atajar la crisis abierta en Badalona por un folleto xenófobo, editado por el líder del partido en la ciudad, Xavier García Albiol, que empezó a repartirse el domingo, apenas puede velar la realidad: los conservadores se han dejado arrastrar hasta el resbaladizo terreno del racismo descarnado.

 El Periódico de Catalunya . 27 d'abril 2010

Els últims dies hem vist com des del Partit Popular de Badalona s’ha vinculat de nou la immigració amb la delinqüència i la inseguretat. El PP de Badalona, presidit per Xavier García Albiol, amb el suport de la cap del partit a Catalunya, la Sra. Camacho, ha distribuït entre els ciutadans de la ciutat uns pamflets en els quals apareix la fotografia d’una pancarta on diu “No queremos rumanos”.

SOS Racisme s’ha sumat al conjunt de crítiques contra la campanya del Partit Popular redactant un comunicat, on expressa una altra vegada la indignació davant fets d’incitació a l’odi i al racisme.

Després de la tempesta, CIU destaca que el col·lectiu romanès a Badalona  és problemàtic per la convivència i la seguretat pública; és a dir, dóna la raó a Xavier Garcia Albiol. Tal i com recull un article de El Periódico, des del Govern de la Generalitat s’està preparant un informe sobre la campanya del PP de Badalona per tal d’obrir una investigació pel que seria un possible delicte d’incitació a la discriminació. ICV-EUiA ja ha presentat una denúncia contra la campanya i demana la inhabilitació del regidor del PP. Sánchez-Camacho , ha hagut de demanar reiteradament disculpes públicament.

Més info aquí:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=708772&idseccio_PK=1008 El Periódico

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/04/garcia_albiol_insisteix_que_els_romanesos_de_badalona_son_delinquents_96221.php Avui

http://periodismohumano.com/migracion/la-xenofobia-de-europa-llega-a-badalona.html Periodismo Humano

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa