Saps identificar el discurs polític racista?


“Quina persona o partit ha dit o ha fet…?”, amb aquest concurs, el grup d’activistes #Aixòésracisme surt al carrer per descobrir si els veïns i les veïnes de Barcelona coneixen el discurs polític, sovint racista, dels partits que ocuparan les cadires del ple municipal un cop passades les eleccions del 26 de maig de 2019.
L’acció ha tingut lloc el matí del diumenge 12 de maig a la plaça de Virrei Amat, on les veïnes que s’engrescaven a participar havien de situar en el candidat o partit correcte com a mínim 3 de les 6 frases que se’ls proposaven per tal d’obtenir un premi. Les frases, escollides després d’un llarg procés d’investigació i selecció, eren:

“Han de tornar a Romania o Bulgària perquè tenen maneres extremadament diferents a les nostres i no volen integrar-se en el nostre país (França) per raons culturals” (Manuel Valls, Ciutadans)
“Quiero reiterar mi oposición a una gran Mezquita en Barcelona. Y mi decepción, no esperaba que hubiera según qué camdidatos a favor.” (Josep Bou, Partit Popular)
 “Els manters són una pobra gent però representen un problema d’ocupació de l’espai públic.” (Miquel Puig, Esquerra Republicana)
“M’ha semblat aberrant donar carta de naturalesa laboral als manters perquè muntin un sindicat. Qui és la patronal? La màfia?” (Jaume Collboni, Partit Socialista)
“He patit racisme” (no ho ha dit cap partit ni candidat)
“Em comprometo a treballar per eradicar el racisme policial. És un problema que cal tractar amb urgència a la nostra ciutat.” (no ho ha dit cap partit ni candidat)

 
La lliçó principal que vol mostrar el video és que el discurs racista i la pràctica política van de la mà, però no incumbeixen únicament a partits conservadors o “de dretes”, sinó que el racisme electoral és una realitat transversal.

– Actriu-presentadora: Montserrat A. Izquierdo Ramon
– Càmeres: Paula Camargo Salinas i Marcel Alcántara Flores
– Realització i muntatge: Marcel Alcántara Flores
– Música: Mentira Politika (Che Sudaka)
*Les opinions de cada participant són estrictament personals i no tenen perquè correspondre’s amb el discurs antiracista de SOS Racisme.

IMG-20190512-WA0025

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa