Sis de cada deu joves tutelats i extutelats per la Generalitat estan en atur

 Els joves són un dels col·lectius més castigats per la crisi a l'hora de trobar i mantenir un lloc de treball fins al punt que un 60% dels nois i noies tutelats i extutelats per la Generalitat es troben a l'atur.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va advertir ahir que són xifres "preocupants" que només es poden combatre amb una bona formació. Va recordar que són joves "que no tenen ningú al darrere" i que, en molts casos, han patit trajectòries vitals complicades.

Ho va dir després d'inaugurar l'Espai Cabestany, un centre de Barcelona on els beneficiaris de l'Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat trobaran suport en habitatge, qüestions econòmiques, jurídiques, educatives i laborals. La concentració dels serveis en un únic espai té la intenció de reforçar els recursos perquè els joves puguin formar-se i accedir al mercat de treball, ja que aquest és el mitjà imprescindible per emancipar-se i adquirir una autonomia que els permeti viure de forma independent.

L'Espai Cabestany disposa de vuit apartaments amb catorze places i hi viuen joves extutelats que cursen estudis reglats superiors o universitaris. Durant l'any passat, 1.481 joves entre 16 i 21 anys van ser acollits per l'Àrea de Suport a Tutelats i Extutelats, xifra que multiplica per quatre els 343 atesos el 1999. El perfil majoritari és un noi (66%), que ve d'un centre de menors (54%) i nascut a Catalunya (52%). La majoria d'estrangers són magribins.

AVUI

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-24_13-32-18
OfertaLaboralAdministracio
photo_2024-04-15_09-32-08