SOS Racisme Catalunya celebra la decisió del Govern estatal de tancar els CIES

L’associació antiracista valora aquesta decisió com una fita importantíssima en la lluita per la defensa dels drets humans a l’estat.

El Govern ha anunciat aquesta decisió després de les darreres denúncies rebudes des de l’àmbit jurídic, institucional i associatiu.

Segons fonts governamentals, Jorge Fernández Díaz, Ministre d’Interior, ha volgut estrenar el seu càrrec anunciant la voluntat del nou executiu de tancar definitivament els Centres d’Internament per a persones estrangeres (CIES), centres no penitenciaris on les persones sense permís de residència són retingudes fins a 60 dies esperant ser deportades al seu país d’origen. Aquests centres, contínuament denunciats per les associacions de drets humans i moviments socials des de fa gairebé una dècada, han rebut recentment fortes crítiques també per part de jutges, ajuntaments i els defensors del poble espanyol i català.
Davant les males condicions dels centres i tenint en compte la vulneració de drets fonamentals que suposen, el nou Govern ha decidit tancar els nou centres existents a l’Estat. La retenció de les persones sense permís de residència es donarà com una mesura excepcional, tal i com es recull a la Llei d’Estrangeria. I s’estudiarà una alternativa que respecti els Drets Humans i solucioni les peticions exposades per jutges i defensors del poble. De la mateixa manera, i com a conseqüència, ha anunciat que ordenarà aturar les batudes policials d’identificació, denunciades per associacions i pel Comitè per l’Eliminació de la Discriminació Racial de l’ONU pel seu caràcter racista.
Com associació de defensa de drets humans volem expressar la nostra satisfacció davant la noticia. Pensem que és un pas importantíssim en la protecció dels Drets Humans i un canvi molt significatiu en la política d’estrangeria, que mirarà per la igualtat de drets, tractant les persones immigrades com a ciutadanes i eliminant una de les mostres de vulneració de drets fonamentals més flagrants dins d’un estat democràtic com és l’Estat Espanyol.
Malauradament, aquesta és una altra notícia falsa del Dia dels Innocents. Però aquesta innocentada podria ser real. De fet, ens agradaria tant que ho fos, que treballem dia a dia des de fa anys per fer-ho possible.
Lluitem pel tancament dels CIES, per la derogació de la Llei d’estrangeria i per l’eradicació del racisme d’estat i el racisme social que afecta, cada dia, als nostres veïns i veïnes, companyes de feina, amigues i filles.
Més informació, antecedents.
Informe Migreurop: CIES Derechos vulnerados
Barcelona, 28 de desembre del 2011
SOS Racisme Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa