SOS Racisme-Catalunya considera discriminatòria i excessiva la petició d’alguns municipis catalans de vincular l’arrelament i el reagrupament a les normatives de civisme

L’entitat fa arribar el seu rebuig i preocupacióals ajuntaments que han tirat endavant la mesura, i la petició de que evitin que s’estengui pel territori català als presidents de la Federació de Municipis Catalans i a l’Associació de Municipis i Comarques Catalanes.
 
SOS Racisme-Catalunya, associació antiracista i de defensa dels drets humans, considera que els ajuntaments i els partits polítics que estan presentant i aprovant les mocions al Govern Espanyol per negar les sol•licituds d’arrelament o de reagrupament a aquelles persones immigrades que hagin infringit les normatives de civisme, estan promovent una mesura injusta, discriminatòria i excessiva, en detriment de la convivència i la cohesió.
La mesura suposa una aplicació desigual de la llei, aplicant diferents mesures segons l’origen o la situació administrativa de la persona; posa en equivalència una falta a un delicte; condiciona drets constitucionals i internacionals a normatives no estàndard, com són les normatives de civisme que varien d’un municipi a un altre; i agreuja i cronifica la situació d’irregularitat d’aquestes persones, amb les conseqüències socials i laborals que això comporta.
Però el més preocupant, segons SOS Racisme, són les conseqüències socials d’engegar el discurs pervers de la negació de drets a les persones immigrades en situació irregular. Amb aquestes mocions es promou la imatge de les persones migrades com individus no mereixedors de drets; s’estenen els prejudicis de delinqüència i incivisme i es legitima el racisme que afecta dia a dia a moltes persones al nostre entorn.
L’entitat catalana ha fet arribar la seva preocupació i rebuig als Ajuntaments que ja han dut a terme les mocions, i a la Federació de Municipis Catalans i l’Associació de Municipis i Comarques Catalanes, com entitats amb posició privilegiada davant els municipis i amb responsabilitat social com a membres de la Taula de Ciutadania.
L’objectiu és demanar una correcció de l’acció, tot exigint a càrrecs i partits polítics, que actuïn amb responsabilitat i no es deixin endur per l’oportunisme del discurs pervers de la negació de drets i la criminalització d’una part de la població. I per una altra banda, demanar la implicació de la Federació i l’Associació de Municipis per frenar que aquestes actuacions s’estenguin pel territori català.
SOS Racisme-Catalunya és una associació independent i no governamental que lluita des del 1989 en defensa dels Drets Humans des de l’acció antiracista. Reivindiquem l’eradicació completa del racisme i la xenofòbia en tots els àmbits de la societat i en tots els estrats socials. Denuncia qualsevol vulneració de drets fonamentals, treballant per un model de societat que estableixi la igualtat de drets i oportunitats, universalitzant així el concepte de ciutadania.
Barcelona, 24 de desembre 2010
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SensiSOSWEb1 (1)
photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias