#COMUNICAT: SOS Racisme Catalunya no tancarà les seves portes el proper 12 d’octubre.

SOS Racisme Catalunya no tancarà les seves portes el proper 12 d’octubre, coincidint amb la celebració del Día de la Hispanidad i farà l’horari habitual d’un divendres, per tant serem a l’oficina de 10 a 15h.

Aquesta és una decisió que hem pres des del Consell i l’equip de treballadores de SOS Racisme, després d’iniciar una discussió sobre l’anacronisme de continuar celebrant el Día de la Hispanidad o de la raza.

Un 12 d’octubre de fa més de 500 anys tres vaixells de la Corona de Castella arribaven al continent americà, i a partir d’aquell dia comença un període d’espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent, i un genocidi que es va saldar amb la mort de més de 20 milions de persones.
Però el 12 d’octubre també significa un contrapunt: la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol, es va trobar amb un poble que oferia resistència i lluitava per defensar els seus drets. Una lluita que va començar aleshores i va veure el seu fruit tres segles més tard amb els processos d’independència. És cert, però, que malauradament, encara a dia d’avui en diferents ocasions vivim lamentables situacions en què sembla que alguns no hagin deixat enrere el seu afany colonitzador.

Fa uns anys va arribar al Fòrum Social Mundial, una iniciativa per part dels moviments indígenes per establir el 12 d’octubre com a Dia de la Resistència Indígena, fent homenatge a aquelles persones que van lluitar per defensar els seus drets, la seva llengua i la seva cultura.

Continuant la línia que es proposa al Fòrum Social Mundial, des de SOS Racisme considerem que el 12 d’octubre pot convertir-se en un dia per a commemorar la lluita dels pobles d’arreu del món que han defensat i avui defensen encara el seu dret a existir i, en conseqüència, el seu dret a l’autodeterminació.
Sent aquest un tema que ens toca de prop a Catalunya i sota la profunda creença que no existeixen les races, i que totes les persones i tots els pobles haurien de tenir reconeguts els mateixos drets, considerem que el 12 d’octubre és un bon dia per continuar treballant, més que mai, per la igualtat de drets i contra el racisme.

Barcelona, 11 d’octubre de 2012

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18