SOS Racisme-Catalunya presenta un escrit a la Fiscalia del TSJC per demanar la prohibició a Barcelona de la conferència de d’historiador David Irving, negacionista de l’Holocaust, convocada a la Llibreria Europa

La conferència prevista per dissabte a Barcelona té lloc avui mateix a Madrid organitzada per la formació d’extrema dreta Fuerza Nueva. David Irving va ser condemnat per un tribunal de Viena l’any 2006 a tres anys de presó per negar l’Holocaust i la presència de càmeres de gas en el camp d’extermini nazi d’Auschwitz, tot i que només en va complir un per bona conducta.
Des de SOS Racisme creiem imprescindible denunciar la permissivitat davant d’un acte que representa una incitació a l’odi racial, la xenofòbia i l’antisemitisme. Fets tan greus com negar o justificar l’Holocaust, que són reconeguts com un delicte a altres països europeus, no poden quedar impunes, ja que aquesta és la base de la ideologia neonazi i representa un menyspreu a la memòria de les víctimes, tants cops reconegudes.
Aquest acte està previst només tres setmanes després que diferents entitats i partits polítics presentéssim un escrit a Fiscalia demanant la prohibició de la Conferència a la mateixa llibreria d’un líder del Ku Klux Klan. Creiem que en un Estat democràtic i de dret no es pot permetre que s’estiguin organitzant constantment actes que fomenten la presència de la xenofòbia a la nostra societat.
Des de SOS Racisme-Catalunya demanarem també al Departament d’Interior que, en cas de celebrar-se l’acte, prengui les mesures necessàries de control durant l’esdeveniment d’aquest per tal d’impedir que s’incorri en un delicte de vulneració dels drets fonamentals.
Barcelona, 13 de desembre de 2007
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)