SOS Racisme, el Barça i la UEFA contra el racisme

Fútbol contra el racismeL’any 2005 el vam tancar amb el Barça com a campió d’hivern, però amb una dada preocupant: tots havíem perdut aquest any el partit contra el racisme al món del futbol. En el que portem de 2006 hem tornat a viure penoses escenes en diferents partits de lliga que tenen el racisme com a base.
Des de SOS Racisme fa temps que venim alertant de la necessitat de prendre un compromís per part de tots els agents implicats: clubs; aficions; jugadors; etc. Cal prendre consciència de la gravetat d’aquestes accions, i mesures en conseqüència. Hem de treballar en dues direccions: dotant als agents implicats de normatives per penalitzar aquestes actituds, que fins ara gaudeixen d’alts nivells d’impunitat; i alhora, aprofitar l’essència del futbol –un espai en que els jugadors estan en igualtat de condicions- i la seva repercussió per ensenyar a viure, fora i dins dels camps de futbol, la diversitat des de la igualtat.
En aquest marc el proper dia 1 de febrer SOS Racisme participarà com a ponent a les jornades que el Barça organitza amb la UEFA per tractar la lluita contra el racisme i la intolerància als Camps de futbol.
Estigueu ben atents perquè al partit de lliga de la mateixa setmana Barça-Atletic de Madrid, SOS Racisme i el crit deixem fora de joc al racisme tornarà a estar al Camp Nou.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

SegondaRondaCrowd
Entrevista rtve plau cafe idees
¿Cómo funciona el racismo?