SOS Racisme engega per primer cop una campanya de micromecenatge per recaptar fons

En una entrevista al ‘bàsics’, Cheikh Drame, president de l’entitat, ha alertat que des de la pandèmia han crescut els casos de discriminació i violència racistes

Notícia publicada a betevé.

L’entitat SOS Racisme fa una crida a donar suport a la seva tasca antiracista i aquest dilluns ha llançat per primer cop una campanya de micromecenatge per recaptar fons. Critiquen que tenen cada cop menys finançament públic i necessiten la col·laboració de tothom per continuar i millorar el Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD), que atén a qui hagi patit racisme. Cheikh Drame, president de l’entitat, ha alertat al programa ‘bàsics’, de betevé, que aquest servei “està rebent un 15 % menys de finançament” en un moment en què “augmenten les denúncies per violència i discriminació”.

El SAiD és un servei gratuït i especialitzat que ofereix atenció en diversos àmbits. Per exemple, l’equip d’11 persones pot ajudar en la representació judicial i acompanyar la víctima de discriminació o violència des d’una vessant psicosocial. Per Drame, si les aportacions públiques continuen reduint-se, potser no arribaran a tothom qui ho necessita. “En una situació de vulneració de drets, hem de poder garantir que qualsevol persona pugui trucar a la nostra porta i ser tractada per professionals”, sentencia ell.

Fa poques setmanes es va presentar l’informe de SOS Racisme del 2023. Segons les últimes xifres, l’any passat van atendre 628 persones, un 7 % més que l’any anterior, el 2022. El president de l’entitat explica que des de la pandèmia els casos de racisme que els arriben han crescut, així com també les persones que fan el pas i ho denuncien. Tot i així, Cheikh Drame lamenta que “encara ens trobem molta gent que no sap que pot denunciar el racisme”. Per tot plegat, fa de nou una crida a la solidaritat i el suport de la ciutadania.

Aqui pots veure el video de l’entrevista complet.

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_6026273325052969604_y
BannerWebRecopNoticias
SegondaRondaCrowd