#COMUNICAT: En suport a les víctimes, contra la violència

Des de SOS Racisme volem manifestar el nostre suport a les víctimes i familiars de l’atemptat de París i el rebuig rotund a la violència. Com entitat membre de la plataforma, recollim el comunicat de Stop Mare Mortum.
COMUNICAT STOP MARE MORTUM
SOLIDARITAT AMB LES VÍCTIMES DE LA BARBÀRIE.
La Plataforma Stop Mare Mortum condemnem enèrgicament els atacs terroristes que van posar fi a la vida de més de 120 persones la nit passada a Paris i ens solidaritzem amb les famílies de les víctimes i tot el poble francès. Aquests actes ens demostren, una vegada més, que la barbàrie no només no té ni creença religiosa ni nacionalitat sinó que no compta amb cap justificació possible.
En la brutalitat dels fets a França hi veiem reflectida la mateixa situació extrema en la qual es veuen immersos els darrers anys els ciutadans i ciutadanes de països com Síria, Iraq o Afganistan, la majoria dels quals són musulmans i qui més ha patit els atacs indiscriminats dels mateixos assassins que ahir van perpetrar els atemptats a París.
Quan mirem l’origen d’un conflicte que ha provocat la mort de centenars de persones a Europa i de centenars de milers a l’Àsia Menor, ens adonem que rau en les mateixes causes que han obligat a milions de persones a fugir dels seus països d’origen pel temor a ser assassinades precisament pels mateixos que ahir van causar el terror a París.
Aquest és un problema del qual ni les institucions europees ni els governs dels estats europeus es poden amagar. Com a societat no podem defugir la responsabilitat que tenim sobre les polítiques econòmiques depredadores de governs i empreses que amb les seves polítiques comercials depredadores, el perpetu incompliment dels tractats internacionals d’armament, les seves maniobres pel control geoestratègic de la regió o l’ocupació de tercers països no alimentin situacions d’extrema pobresa, de conflictes armats, d’èxodes poblacionals, etc. que s’acabin canalitzant en radicalismes o fins i tot en terrorisme.
Com a ciutadans i ciutadanes europees volem respondre amb indignació i fermesa a les morts de París, com responem cada dia a les 30.000 morts des de l’any 2000 a la Mediterrània, com responem a les de Boko Haram, i a les de tots els de la llarga llista de conflictes arreu del món, des de Síria fins a Colòmbia. Avui amb més força seguim reclamant una vida digna per a tothom i exigim polítiques exteriors responsables als estats, doncs, ahir mateix es va cloure la cimera Europa–Àfrica a La Valletta on vam presenciar de nou com els estats posaven molt més èmfasi en la seguretat que en la justícia social i creiem fermament que aquest no és el camí.
Ara més que mai, Europa ha de saber respondre a aquest crim atroç amb serenitat, sense deixar-se endur per discursos islamòfobs, racistes i xenòfobs que són propis de l’extrema dreta i que no responen als valors fundacionals de solidaritat i drets humans de la Unió Europea, que ja fa temps que trobem a faltar. No podem permetre que els assassinats indiscriminats d’ahir a França s’instrumentalitzin per restringir els drets de totes aquelles persones que busquen acollida a Europa, moltes de les quals, fugen de la mateixa crueltat. Els estats europeus tenen l’obligació jurídica de seguir donant acollida a totes aquestes persones i cal que vetllem perquè així sigui.
Fem una crida a la societat civil a mobilitzar-se contra la injustícia, a utilitzar la seva veu per reclamar responsabilitat per part dels nostres governs, però també per part dels nostres veïns i veïnes. No deixem que la por ens cegui en el nostre objectiu final, que no és un altre que el d’evitar que segueixin morint més persones innocents, ni aquí, ni enlloc!
Stop Mare Mortum
14 novembre 2015

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa