Suport i solidaritat amb els presidents d’Òmnium i ANC

Des de SOS Racisme Catalunya condemnem i rebutgem fermament la decisió de la magistrada de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, de dictar presó incondicional per als presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez.

Considerem que aquestes detencions són una mostra més de la repressió de l’estat espanyol a la llibertat, al dret d’expressió i a la lliure reivindicació d’una part important de la ciutadania. Detenir a persones que representen a associacions de la societat civil, que a més comptem amb un gran nombre d’aliances entre les organitzacions socials catalanes, i un gran recolzament de la població suposa un cop de porta al diàleg i a la voluntat de consens.

És per això que volem mostrar el nostre suport i solidaritat a les dues associacions, i de manera especial a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. És inadmissible que en un estat, pretesament, democràtic haguem de lamentar, un cop més, l’existència de presos polítics.

I com hem dit amb anterioritat seguirem recolzant i participant d’aquelles iniciatives que els propers dies es convoquin per a defensar els drets civils i polítics de la ciutadania catalana i denunciar l’agressió a la democràcia i a l’estat de dret.

Consell de SOS Racisme

Barcelona, 16 d’octubre de 2017.

Il•lustració Joan Turull 16102017
Il•lustració Joan Turull 16102017

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa