Tornen els àpats interculturals de “La família del costat”

Aquest diumenge 6 de novembre tindran lloc àpats entre famílies d’orígens culturals diversos al barri del Poblesec. Aquesta és la tercera edició d’un projecte que afavoreix el coneixement mutu entre els veïns i veïnes per capgirar estereotips, la segona edició que es fa al Poblesec. Més de 300 persones de quatre districtes de la ciutat de Barcelona han participat a les edicions anteriors. Les inscripcions per participar a l’edició al Poblenou el proper 20 de novembre encara estan obertes.

SOS Racisme Catalunya, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el Pla Comunitari del Poble-sec, impulsen el projecte La Família del Costat al barri, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa pretén fomentar les relacions veïnals i la cohesió social a partir d’àpats entre veïns i veïnes d’orígens culturals diversos.
Es tracta de posar en contacte persones que tot i viure al mateix barri, no tenen cap contacte, i capgirar aquesta situació a partir d’un dinar a les respectives llars de les famílies participants. Pensem que aquesta és una bona manera de desmuntar tòpics i estereotips, gaudir de les diversitats, fomentar debats i compartir les coses que veïns i veïnes tenim en comú.

Més de 300 comensals interculturals

El projecte va engegar-se a Barcelona el 2014 amb el suport de Barcelona Interculturalitat, i des d’aleshores s’ha celebrat cada any. En total hi ha participat més de 90 famílies, un total de més de 300 persones dels districtes d’Horta-Guinardó, l’Eixample, Sants-Montjuïc i Sant Martí, que s’han assegut a taula amb altres de diferents orígens culturals.
Podeu veure com és un dels àpats al video del projecte o si us ve de gust conèixer un dels participants dels dinars d’Horta, el programa de TV3 Tot un món va dedicar un programa al projecte.
 

A casa de la Maribel… from La Familia del costat on Vimeo.

«Famílies» per a tots els gustos

El concepte de “família” que inclou el projecte és totalment ampli: una família són una, dues, tres persones, parelles homosexuals, heterosexuals, famílies monomarentals o monoparentals, avis, àvies, amics, amigues.

Les trobades, a les xarxes

Les persones participants podran compartir el desenvolupament de les trobades a les xarxes amb l’etiqueta #famíliadelcostat. Al Facebook de La Família del Costat es penjarà el resultat visual de les trobades veïnals, així com al Twitter i Facebook de SOS Racisme i la web del projecte i les entitats.

I en quinze dies, repetim al Poblenou!

Després de les trobades al Poble-sec, el projecte es trasllada al Poblenou. Amb la co-organització de l’entitat Apropem-nos, es celebraran els àpats interculturals al barri.
Les inscripcions per al Poblenou encara estan obertes. Com participar-hi: Hi ha dues maneres de participar al projecte, com a famílies participants i com a dinamitzadors/es. Per apuntar-s’hi, es pot omplir un formulari a la web d’Apropem-nos. Les entitats organitzadores es posen en contacte amb els participants per explicar tots els detalls.
La família del costat al Poblenou

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

photo_2024-04-15_09-32-08
PresentacióInforme2023
fotonoticiacat