Tu què faries davant una actitud racista? [VÍDEO]

Des de la Federación SOS Racismo vam decidir fer un experiment. Dimarts 14 de febrer, a Barcelona, una actriu convidava persones del carrer a participar en un sorteig fictici. Mentre omplien la butlleta, una altra actriu arribava i es desencadenava una discriminació racista. T’imagines com van reaccionar les persones que hi eren presents? Què hauries fet tu en aquella situació?


L’experiment es va repetir 23 vegades en un mateix dia i hi van intervenir 42 persones. Algunes van callar, d’altres van recolzar l’agressora, però la majoria van defensar la víctima. És molt important la implicació de les persones que som testimonis d’una discriminació, oferint suport a la persona afectada, demostrant que no tolerem l’actitud racista perquè el silenci pot ser còmplice.Transmetre aquest missatge és l’objectiu de la campanya estatal #Aixòésracisme #EsRacismo #ArrazakeriaDa que duem a terme des de SOS Racismo Arrazakeria, a Guipúskoa, i SOS Racisme a Catalunya, principalment.
Una versió curta d’aquest vídeo es projecta a les sales de cinema de CINESA abans de la pel·lícula “Fences“, dirigida i protagonitzada per Denzel Washington, que també tracta el racisme i les seves conseqüències.
Per dur a terme el projecte vam comptar amb la col·laboració de les actrius Meritxell Martínez Bellafont de La Xixa Teatre i Adeline Flaun, que feien el paper de l’agressora i la víctima respectivament. DMA Producciones va dirigir la gravació i realitzat el muntatge posterior, i els i les activistes del grup de treball d’#Aixòésracisme van encarregar-se d’explicar l’acció a les persones interceptades. Un gran treball d’equip!
Davant del racisme no callis, denuncia.
#Aixòésracisme #Esracismo #arrazakeriada
 
Web

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa
ArticleJosep_Vinicius (1)