UN ALTRE NAUFRAGI A LA COSTA CANàRIA

 

 Els habitants del municipi de Teguise, a l’illa de Lanzarote van ser lamentablement testimonis, diumenge passat 15 de febrer, d’un dels naufragis més greus ocorreguts a les costes canàries de les últimes dècades.

Una embarcació d’uns 5 metres d’eslora provinent de Tarfaya, Marroc, que portava ja unes 20 hores de travessia, va volcar a uns 20 metres de la costa. De les 32 persones que hi havia a bord només en van sobreviure sis. Es van recuperar un total de 19 cadàvers a la platja de Los Cocoteros, al nord-est de l’illa. 

 Ens trobem novament davant d’una de les cares més terribles de l'immigració, i es que només en aquest principi d’any 2009 ja hem assistit a l’arribada de més de 5 embarcacions d’immigrants a les costes canàries, acompanyats d’una xifra preocupant de morts en el camí. Aquestes estadístiques dramàtiques ténen relació directa amb una política migratòria espanyola i europea que vulnera els drets humans i provoca aquest tipus de situacions límit.

En aquest sentit, la federació d’associacions de SOS RACISME de l’estat espanyol ha emès el següent comunicat, lamentant la mort de les persones a bord de l’embarcació, i denunciant que el context migratori espanyol i europeu i tot el texit legal que l’envolta no només perpetua aquest costat tràgic de la immigració sinó que l’afavoreix. Aquests episodis no es poden atribuïr a catàstrofes naturals, són desgràcies evitables per les que s’han de demanar responsabilitats polítiques i exigir canvis.

https://www.sosracisme.org/accions/comunicat.php

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico