Un regidor de CIU es destapa i el partit el disculpa

 El regidor de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà difon les idees de Josep Anglada, riu de les víctimes de violència masclista i de les dones que porten burca  –  S’inicia una campanya de rebuig des de la Plataforma contra el Feixisme i el Racisme

Jordi Carreras Granero és el tercer tinent d’alcalde de Guardiola, regidor d’ensenyament i governació i membre d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC).  A partir dels comentaris que fa al seu twitter s’ha descobert l’autèntica cara del regidor, amb perles com ara “m’ho sembla a mi o la majoria de víctimes de gènere, de família o com es digui no són espanyoles..”  o “Als reis mags els demano un burca per poder anar a l’atur i que m’atenguin ràpid” o “Posa’t un burca i torna a passar per a veure com va la cosa”. En aquesta darrera piulada responia a una queixa per la lentitud de tramitar l’atur en línia.  Fins i tot després de rebre queixes de part de molts twitaires va reblar “M’han deixat de seguir 8 o 9 persones amb un plis. O son jueus o no lo entiendo… ”

Però les sortides de to del Jordi Carreras no s’acaben aquí. Al llarg del temps ha anat coquetejant  amb el seguidisme al racista Josep Anglada, tot enllaçant piulades com ara “Els disturbis de París ja no son tan llunyans. Una societat multicultural sol ser una societat multiconflictiva”. El comentari s’havia fet arran dels darrers fets ocorreguts al barri del Besós.  I fins i tot s’atreveix a criticar en públic al seu propi partit amb apunts trets del twitter de l’Anglada com ara “CIU pressuposta 19ME en plena crisi per fomentar la multiculturalitat religiosa i atendre els immigrants”.

 

Disculpes d’uns, rebuig d’altres 

 

Tots aquests missatges van generar una onada de rebuig que es va canalitzar a través de les mateixes xarxes socials, a les quals CIU no en va fer ni cas, assegurant que no pensa cessar al regidor i disculpant-lo al considerar que ja havia demanat perdó .  En tot cas, el partit va voler deixar clar que ni CIU ni l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà s’identifiquen amb el contingut de les piulades.  La persona que tenia potestat per destituir a Carreras és l’actual alcaldessa del poble Montserrat Ribera i Puig. Lluny de fer-ho, Ribera va decidir no destituir-lo perquè segons ella “la tasca portada a terme pel regidor ha estat bona” Per la seua banda, l’equip de govern va assegurar que donaven per bona la disculpa, i que per tant no prendrien mesures. Però allò que xoca més del cas és que Ribera forma part de la Comissió d’Igualtat de les Persones al Parlament . La pregunta que s’han fet molts col·lectius i individuals és la següent: Pot estar a la Comissió d’igualtat del Parlament una persona que manté com a regidor d’ensenyament a qui fa twits racistes?

Altres organitzacions van demanar la dimissió de Carreras. La mateixa secció juvenil d’Unió Democràtica (Unió de Joves ) va anunciar  que prendrà accions disciplinàries. La CUP i les joventuts d’ICV i PSC en van demanar directament la dimissió. M&e
acute;s enllà dels partits, la Plataforma Unitat contra el Racisme i el Feixisme va iniciar una campanya de rebuig i ha volgut remarcar que “no son comentaris puntuals (..) és una línia de pensament racista, xenòfob, de suport a l’extrema dreta, criminalització dels moviments socials i de menyspreu a la ciutadania”
 Per tot això ha demanat la inhabilitació per a càrrec públic.

 

Des de Prou Racisme lamentem un cop més l’ús de la immigració amb finalitats electorals i volem remarcar, tal com ha fet la Unitat contra el Racisme que, dins del partit de Carreras ja havíem percebut discursos racistes i que no es tracta d’un fet aïllat o que es pugui deslligar de la línia marcada recentment pel líder de la formació Josep Antoni Duran i Lleida, el qual està executant un discurs de línia dura contra la immigració en les darreres cites electorals.

 

Fonts utilitzades: 

 

Llibertat.cat 

 

Llibertat.cat 2

 

Llibertat.cat 3

 

Llibertat.cat 4

 

Llibertat.cat 5

 

Regió 7

 

 

Altres escrits interessants sobre el tema:

 

 

 Article del Triangle

 

 Blog del Xavier Rius


 Unió atia el foc racista (El Triangle)
 


 


 


 

 


 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico