Una campanya de denuncia del discurs polític racista

 La ja tradicional campanya dels mistos electorals està organitzada un any més per SOS Racisme i produïda pel grup de comunicació El Tinter- Crida a la recollida dels recursos necessaris per a la campanya  via Crowdfunding.

De la mateixa manera que quan arriba al Nadal existeix la tradició de tornar a casa i veure a la família, en cada comtessa electoral tornen el mistos electorals , la campanya de denúncia del discurs polític en període d’eleccions. Sovint diem que el racisme se l’ha de combatre per a que no avanci. Aquesta és una de les màximes inspiradores de la campanya; l’afany de detectar, analitzar, desmuntar i denunciar les propostes racistes que vagin sorgint. Rebentar conceptualment i intel·lectualment el racisme i les seues veus cantants. Assenyalar amb el dit acusador a aquestes veus i rebatre les idees xenòfobes per a que quedin en evidència davant de la societat i aquesta les vagi desterrant del seu dia a dia. Es realitza, doncs, un seguiment meticulós dels discursos electorals, analitzant els que posin en perill la convivència o difonguin idees racistes i realitzant una denúncia pública de caire contra argumentatiu.

 La campanya consisteix en la realització de càpsules de vídeo que recullin les relliscades o “mistos ” que els polítics cometin mentre proposin propostes polítiques que encenguin el racisme i la xenofòbia.  Les escenes seran rodades amb l’ajuda de dos personatges públics  implicats en la lluita antiracista l’artista Laura Guiteras i l’actriu Mònica Lucchetti . En edicions anteriors els personatges públics participants en l’iniciativa foren l’escriptor i periodista Matthew Tree , la cantant  Bella Agossou , l’actor del Polònia i del Crackòvia Cesc Casanovas , i l’actor Pep Planas .   

 En el dia d’avui ja estan disponibles els dos vídeos-denúncia, en els quals hi veiem retratats partits com ara PP, PxC, CIU o UPyD i polítics com Duran i Lleida, Alícia Sánchez Camacho, Fernández-Díaz i l’incansable rei dels racistes Josep Anglada. El passat, el present i el futur del racisme a l’Estat Espanyol, tot embrancant-se en relliscades absurdes i innecessàries com la dels pagesos andalusos, insistint en el fals binomi immigració- delinqüència o ironitzant sobre temes tant sensibles com l’homofòbia. A vegades dona la sensació que els assessors de comunicació de segons quins polítics son els pares, perquè resulta gairebé impossible ser més maldestre. Però probablement la realitat és que es creuen el que diuen i això potser és el més preocupant.

 De forma complementària als dos mistos, es proposarà el tractament a fons de tres temes que presumiblement marcaran la campanya electoral: les retallades socials, les polítiques d’estrangeria i el creixement de l’extrema dreta a Catalunya i a Europa.

 Ajuda econòmica

 Per tal de recaptar fons que permetin dur a terme el projecte, els organitzadors de la iniciativa han plantejat una campanya en base a petites aportacions individuals, sense rebre cap ajuda ni subvenció institucional. Per tant, es cer
ca un projecte participatiu, independent i de caire col·lectiu. A més, els vídeos estan elaborats sota llicència “Creative Commons ”  la qual et permet una difusió lliure de despeses per la xarxa i via altres plataformes. Des de l’antiracisme cal donar suport a aquest projecte i animem a tothom a fer les seues donacions aquí 


Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

WebLleiRacista
EntrevistaCheikhPublico