Una mentida acaba amb l

 Una xiqueta de 16 anys havia denunciat que dos gitanos l’havien violat – En realitat va perdre la virginitat amb un amic però tenia por de la reacció dels seus pares – La història acaba amb una absurda caça de gitanos

La pressió familiar en assumptes de moralitat pot acabar molt malament. I si no que els hi preguntin als gitanos d’un campament torinès, els quals es van veure sorpresos per l’atac irat d’un grup d’exaltats armats amb bats de beisbol, pedres, ampolles incendiàries, etc. Una adolescent va explicar que dos gitanos li havien furtat la virginitat. El seu germà gran va corroborar la història i aquesta s’anà extenguent pel barri treballador de la Vallette. A partir d’aquí es va muntar l’atzucac. Primer mig miler de veïns es manifestaren – en principi pacíficament- davant del campament. Però un grup d’aficionats de l’equip ciutadà de la Juventus va decidir que aquell era el seu dia: “els xiquets i les dones a casa. Anem a caçar a aquests gitanos”.

 Ja s’havia fet de nit quan començaren els aldarulls. Insults, amenaces “els hem de matar a tots », pallisses aleatòries, incendis provocats a les barraques i bombes de gas explotant enmig del caos. Finalment van arribar els Carabineri i i van detenir a dos persones per participar en els aldarulls, mentre obligaven al germà de la presumpta violada a calmar als elements violents “ Nois! Nois ! tranquil·litzeu-vos! La meua germana s’ho ha inventat tot. No és culpa d’aquests…”

 Moralismes absurds

Els pares de la noia estaven completament obsessionats amb la virginitat de la seua filla. La obsessió els portà a dur a la filla al ginecòleg amb freqüència per a que es verifiqués la seua “puresa”, mentre l’àvia tenia la paraula de la seua neta d’arribar verge al matrimoni. La por a la reacció familiar davant d’un tema com aquest és la que va generar aquesta onada d’odi injustificat contra tot un col·lectiu que tradicionalment ha estat molt discriminat i marginat. Però el que resulta més preocupant de tot és que amb una sola mentida escampant-se hi hagi gent que en tingui suficient per atacar violentament un campament sencer de gitanos i gitanes. Una situació vergonyosa i lamentable que ens recorda que el col·lectiu gitano és encara ara un dels grups més estigmatitzats per la resta de la societat a causa de la seua pobresa, mode de vida nòmada i codis culturals que a vegades xoquen amb l’entorn.

 Vincles entre la Camorra i assalts a campaments gitanos

 Aquests assalts no són cap novetat a Itàlia. Diferents veïns i ONGs han acusat repetidament a la màfia de beneficiar-se dels atacs. Al maig del 2008 a Nàpols un grup organitzat estratègicament i format per dones, xiquetes i joves armats amb pedres i còctels molotov va assaltar i incendiar uns campaments on s’allotjaven vora 1.000 gitanos romanesos. Casualment o no, la zona és un feu important de la Camorra i les associacions cíviques napolitanes han denunciat repetidament que la coincidència no és casual ja que les constructores de la màfia eren les que havien de construir sobre el sòl atacat.

 Segons les informacions que donaren les televisions en aquell moment, la raó de l’atac a Nàpols fou que una noia romanesa de 16 anys havia intentat furtar un nadó. Però l’Associació Comité Espai Públic recorda que “els rumors infundats han proliferat en els darrers mesos a Itàlia”. I casualment o no, resulta que si no s’hagués produït la turba, les constructores camorristes haguessin perdut uns 64 milions de la subvenció.

 

Fonts:

El País

El País 2

El País 3

 

 

 



 

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18