Una mostra més del PP més racista i irresponsable.

Davant la darrera acció del Partit Popular a Badalona, representat pel Sr. Garcia Albiol i amb el suport de la cap del partit a Catalunya, la Sra. Camacho, expressem de nou la nostra indignació davant aquesta activitat d’instigació a l’odi i el racisme dut a terme per una partit dit democràtic però clarament racista, com ve demostrant des de fa temps.
Davant aquests fets, des de SOS Racisme denunciem:

  • Els constants atemptats contra la convivència que protagonitzen des del PP de Badalona, l’ús constant de la demagògia i intentar treure rèdit electoral del descontent social fomentant pors i prejudicis vers la població immigrada. Davant això, des de SOS Racisme-Catalunya també volem recordar que existeix un Codi Penal que castiga l’apologia de la xenofòbia i la incitació a l’odi entre col•lectius. És igual de responsable qui exerceix la violència que qui difon la ideologia de l’odi. Amb l’agreujant que qui ho està fent en aquesta ocasió és un càrrec d’un partit polític que aspira a governar.
  • Que aquest és només un gir de rosca més en la escalada racista que s’està propagant en el discurs polític i que amenaça en augmentar en la mesura que s’apropin les eleccions. El fet que alguns partits parlamentaris s’hagin negat a signar un pacte per la no utilització de la immigració amb rèdit electoral, com s’impulsava des del Pacte Nacional per la Immigració, és prou significant. Sense oblidar les iniciatives polítiques engegades per diferents partits, que fomenten la discriminació racista i retallen els drets de les persones immigrades: des de la restrictiva reforma de la Llei d’Estrangeria impulsada pel govern del PSOE fins a les modificacions d’empadronament per a les persones en situació irregular.
  • En aquest sentit, denunciem també que els representants del Partit Popular del Maresme no han trigat en unir-se a la iniciativa engegada per l’alcalde de Vic (CiU) i presentaran una moció per tal que els ajuntaments de la comarca també denunciïn les persones immigrades en situació irregular que s’empadronin. Una proposta que tot i que ja saben que va contra les lleis vigents, els situa al capdavant de la onada de racisme institucional que es va estenent per Catalunya.

Davant aquests fets, de SOS Racisme exigim:

  • Responsabilitat política per part de la direcció del Partit Popular: que prengui les mesures pertinents tant amb el representant del partit a Badalona com la responsable de Catalunya. Que donat la gravetat dels fets i les seves conseqüències socials i que ja són moltes les vegades que el PP de Badalona ha protagonitzat actes racistes d’aquesta mena, han d’anar més enllà d’unes simples disculpes
  • Coherència política, tant en el Partit Popular com en la resta de partits, en la que es donen discursos i propostes contradictòries que no fan més que incidir en la fractura social i jugar amb les persones immigrades, ciutadans i ciutadanes que han de tenir els mateixos drets i oportunitats.

Uns i altres, impulsen la campanya de criminalització per motiu d’origen, ètnia, cultura o religió; mentre posen pals a les rodes de la construcció d’una societat cohesionada i amb igualtat de drets.
Davant aquesta situació, des de SOS Racisme fem una crida a tots els partits polítics, institucions, entitats i veïnat dels municipis perquè sumem esforços en garantir la convivència i la cohesió social. I des de l’entitat seguirem actuant contra qualsevol proposta política o acció que encengui els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l’estabilitat social de Catalunya.
Barcelona, 20 de gener del 2010
SOS Racisme-Catalunya

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa