Vic rebutja el racisme i la xenofòbia

 Més de mig mil·ler de persones ens hem reunit aquest dissabte a la plaça Major de Vic on hem fet un crit unitari contra el racisme i la xenofòbia.

La mobilització ha servit també per reclamar a les institucions i partits polítics un compromís ferm en la defensa dels drets de les persones, sigui quin sigui el seu origen, religió o condició econòmica.

Fora feixistes de l’Ajuntament’, ‘Cap persona és il·legal’ i ‘Tots som persones’ han estat algunes consignes que s’han cridat durant l’acció reivindicativa, que ha anat precedida d’una manifestació organitzada per la Coordinadora Antifeixista d’Osona que ha sortit a les quatre de la tarda de la plaça de l’Estació i ha arribat a la plaça Major, just en el moment d’inici de la concentració. Alguns manifestants portaven caretes amb l’efígie d’Anglada i una creu esvàstica dibuixada al front. També s’ha vist alguna careta amb la imatge de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU) amb un petit bigoti, semblant al que portava Adolf Hitler.

El cantautor Cesc Freixas ha estat l’encarregat de llegir primer el manifest –s’ha llegit posteriorment un segon cop-, i després, representants de diversos col·lectius d’immigrants i entitats han recitat un vers o un proverbi sobre la pau entre les persones. L’escriptora d’origen marroquí Najat el Hachmi, ha fet també la seva aportació adreçant un escrit –no ha pogut assistir a la mobilització- als assistents.

Elter.net

 

Per més informació:

Avui.cat

3/24 

El Punt

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

CartelEventoCrowdSOS
Entradas_MEDIDASWEB
photo_2024-04-24_13-32-18