Ens bequen un projecte periodístic sobre la venda ambulant no autoritzada

Vida mantera” és una proposta periodística de SOS Racisme i Catalunya Plural, per aprofundir i explicar una realitat polièdrica molt present a la nostra societat: la venda ambulant no autoritzada, i traspassar els prejudicis que l’envolten. El projecte ha guanyat la confiança del jurat de la II beca DevReporter, coordinades per La Fede.cat, i gràcies a aquest ajut econòmic podrem publicar abans de l’estiu un reportatge audiovisual que aporti una visió alternativa al missatge criminalitzador generalitzat.

Mercadillo_Font: Fotomovimiento
Mercadillo_Font: Fotomovimiento

L’objectiu del projecte és analitzar les causes i les conseqüències d’aquest fenomen internacional, lligades directament a un sistema econòmic capitalista, un sistema de relacions internacionals desigual (i racista) i una política migratòria que no respecta els drets de les persones. Una realitat que ha de ser explicada des de la perspectiva de justícia global, capaç de visibilitzar la injusticia que hi ha al darrere. I per fer-ho serà indispensable la col·laboració de periodistes del Sud.

Recollim la valoració que n’ha fet La Fede.cat del nostre i els altres projectes becats a la seva pàgina web.

“Un altre projecte que té relació amb el procés migratori, però en la darrera etapa, és a dir, quan les persones arriben al seu destí, és el de SOS Racisme. L’organització, juntament amb periodistes de Catalunya Plural, vol treballar un tema que ha estat notícia els darrers mesos, en especial durant l’estiu: la venta ambulant. El projecte periodístic vol dotar d’eines a la ciutadania per tal de desmuntar els estereotips que envolten les persones que exerceixen aquesta venda, la majoria provinents de l’Àfrica Subsahariana, explicant les causes ja que per a elles és una forma alternativa d’obtenir diners a la seva situació irregular. És important destacar la figura d’un periodista del Senegal per tal de que doni la seva visió sobre les conseqüència de les polítiques migratòries i d’estrangeria dels països del nord.”

Comparteix

Facebook
Twitter
LinkedIn

Últimes notícies

A Twitter

Articles Relacionats

EntrevistaCheikhPublico
Noticia la directa